Posts

Persahabatan

Image
Assalamualaikum .

perpisahan amat menyakitkan . terpaksa berpisah dengan orang yang kita rapat , sayang dan sebagainya . bila dah naik form 4 lagi banyak dugaan . homework kau tak payah cakap la . kalau boleh setiap subjek yang kau belajar hari ini , semua ada homework . nampak tak homework dengan kita tak boleh terpisah ? buddyz sangatkan ? tak boleh terpisah dengan homework boleh lagi . terpisah dengan kawan ? itu tak boleh tahan beb .

ceritanya aku terpaksa berpisah dengan kawan yang paling baik , rapat , caring , cute dan sebagainya la . dia la tempat aku luahkan perasaan . dia la tempat aku lepaskan geram . nanti tak adalah dengar suara suara yang nyaring menjerit "crush aku !" . dia sorang je yang berani mati menjerit macam orang nak terberanak depan crush dia sendiri . gedikkan ? tapi gedik gedik pun tu la nanti yang aku rindu . isnin ni dah tak nampak dah muka dia dekat sekolah . cepatkan ? last jumpa dia semalam . sebak betul rasanya . kalau dia boleh bawa handfon …

Keputusan PMR

Image
Assalamulaikum .

bila resault pmr nak keluar sebenarnya ? aku sendiri pun dah keliru . ada yang cakap 19 haribulan . ada yang cakap 23 haribulan . eh mana satu ni ? aku nak ambik keputusan tau bukan nak buat konsert . tetiba . kalau nak tahu bila keputusan keluar pukul lapan korang standby duduk depan tv setiap hari . tengok berita . mesti mak mak ayah ayah terkujat nampak anak dia tengok berita . itu bagi yang tak pernah-pernah tengok beritalah . macam aku . aku bukan tak pernah okey . cuma malas je . manalah tahukan tengah syok syok makan ikan pari lepastu berita tu cakap . amboi tak pernah pernah berita tu bercakap . okey salah orang dalam tv tu cakap result keluar esok terus zup ! tercekik tulang kau . ikan pari ada tulang ke ?

nak ambik resault ni bukan boleh suka suka . lainlah kalau orang yang tak ada perasaan . cuba bayangkan . semua orang dah berkumpul dekat dalam dewan . muka memasing dah gelabah . sampai tak sempat nak mandi . takut punya pasal datanglah ke sekolah dengan …

Monyet

Image
Assalamualaikum .

Monyet . kenapa dengan monyet ? ha nilah yang aku nak cerita . tadi lepas maghrib adik aku ajak masukkan gambar dalam album . tahu kan album ? album yang simpan seribu satu kenang kenagan korang dari gambar waktu kecik sampai besar . daripada camera kodak sampai DSLR korang tu . semuanya ada dalam album . gambar korang yang buat hidung kembang pun ada . kalau tengok sekarang mesti malu nak tunjuk dekat orang lain kan ?

okey balik ke cerita monyet .

"Ni kau amek la kawan kau . kau kan suka ketiak dia"

macam tu lah ayat dia . dia kasik aku gambar monyet yang tak pakai baju tu . lepas tu cakap monyet tu kawan aku . sungguh manis mulut dia . gambar tu asalnya dah lama . tapi kitorang saja nak decorate album tu balik . ingat lagi waktu kecik dulu . excited gila nak tengok monyet dekat zoo . siap menangis melalak sampai terguling guling dari puncak gunung everest hingga bawah nak ambik gambar dengan monyet . okey itu auta lebih . normallah waktu kecik dulu suka d…

Selamat datang

Assalamualaikum.

Akhirnya dapat jugak buat blog. Walaupun rasa macam dah ketinggalan tapi aku nak buat jugak.
Agak simple blog aku ni tapi memuaskan hati aku. Aku buat blog ni saja² je. Actually aku tak tahu nak tulis apa.
Memandangkan ni kali pertama aku tulis blog so aku nak kenalkan diri sikit.
Nama aku liyana. Seorang gadis yang berumur 15 tahun.
Aku ni kakak tapi semua orang fikir aku ni adik.
Hanya kerana badan aku yang kecik daripada adik aku tu.

Aku cakap dengan adik 'kesayangan' aku, aku buat blog dia boleh ketawakan?
Apakah perasaan?
Aku pun tak tahu apa yang kelakar sangat sampai dia ketawa macam langsuir.
I dont care what she thought janji aku dah dapat buat blog.
Okey itu je yang terlintas dekat benak fikiran aku ni. Cauw dulu.


Note: Hulurkan tangan, lemparkan senyuman salam perkenalan.